Zzp, freelancers in het onderwijs

Behoud de leerkracht door tijdelijke inzet vanuit expertise door onderwijsbevoegde zzp’ers! Drie vliegen in 1 klap: De stille reserve zal voor een deel weer voor het onderwijs kiezen, het onderwijs heeft meer onderwijsbevoegden ter beschikking en de huidige groepsleerkrachten kunnen gericht waar wenselijk worden ondersteund.

Mag dat van de wet? Ja, zolang de zelfstandige voorkomt dat hij/zij gezien kan worden als schijnzelfstandige. Dat kan door gebruik te maken van een modelovereenkomst geen werkgeversgezag en meerdere scholen/opdrachten per kalenderjaar aan te nemen. 

Flexleerkracht.nl geeft zzp’ers die op deze manier (korte periodes en vanuit expertise) willen werken een podium. Om kosten voor het onderwijs te besparen is het idee van een leerkracht uitgewerkt tot een non-profit platform en zijn de Flexleerkrachten zonder login te vinden. Geld wat niet van de school of freelancer gevraagd wordt, kan in het onderwijs blijven. In 2018/2019 was dat omgerekend 3 miljoen euro!

Kijk rustig rond op deze website naar bijvoorbeeld de informatie voor scholen of informatie voor zzp’ers. Duik in de werkwijze, een uurtarief of bekijk de meest gestelde vragen.Stuur deze pagina door naar een bekende

Friend Email
Enter your message

* Gegevens uit bovenstaande invulvelden worden niet gedeeld