Margje Kooiker


EMAIL 0653723979


VOG en diploma zijn op te vragen bij de zelfstandige.

Korte beschrijving

Wie ben ik als mens en als leraar

Zien en gezien worden; nieuwsgierigheid voeden en vuurtjes aanwakkeren; samen met kinderen de wereld ontdekken en je verwonderen over kleine grootse dingen en dan achteraf concluderen dat je ontzettend veel hebt geleerd. Samen met kinderen reiken naar grote idealen, ze ruimte geven om te leren op hun eigen manier en ze intussen veel bagage meegeven omdat ze dat nodig hebben.
Ik ben gedreven en enthousiast, kindgericht, maar ook leerstofgericht en probeer deze twee met elkaar te verbinden. Daarbij probeer ik open te staan voor en op zoek te zijn naar de ‘kairos’momenten in het leven: de gouden momenten waarin je de ander of het onderwerp echt ontmoet en tijdvergeten bezig bent. Dat kan wanneer je tijd, ruimte en aandacht geeft aan elkaar en aan de thema’s.
De klas moet een veilige plek zijn waar kinderen tot leren komen en steeds meer ontdekken wie ze zijn en hoe de wereld om hen heen in elkaar zit. Die ontdekkingstocht is thuis begonnen en gaat een leven lang door. Op school heb je de mogelijkheid het leren te structureren en er doelgericht aan te werken. Ik zie er naar uit om samen met kinderen een stukje op te lopen in hun ontdekkingstocht en hen in hun leren te coachen.
Naast ruim twaalf jaar ervaring als leerkracht binnen het basisonderwijs (voornamelijk midden- en bovenbouw), ben ik opgeleid als orthopedagoog en heb ik meer dan twaalf jaar lesgegeven als docent pedagogiek op een pabo. Ik heb ervaring in het begeleiden van leerlingen, van studenten en van leerkrachten. Ook heb ik internationaal trainingen gegeven en leerkrachten begeleid in het lesgeven. Ik geniet van diversiteit in contacten en leer van culturele verschillen.
‘Blessed, to be a blessing’ is mijn lijfspreuk. Ik voel me (door God) gezegend en wil graag tot zegen zijn, in het onderwijs en daarbuiten.

Dagen

Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Werkgebied

Midden Nederland

Inzet

  • Advies
  • Coaching leerling, leerkracht
  • Inval per uur, dag, week
  • Les overnemen onderbouw, middenbouw, bovenbouw, gym (bevoegd)
  • Ondersteuning leerkracht
  • Overig Rots en Watertraining (basis / autisme)

Deel je ervaring