Een goed team van onderwijsprofessionals is onvervangbaar. Toch?

Iedere leerling heeft recht op een een team van onderwijsprofessionals. Als we dat samen doen, blijven deze onderwijsprofessionals behouden en kinderen goed voorbereid op hun toekomst. Precies daarom is flexonderwijs.nl verschillende platforms gestart. Zzp onderwijsprofessionals kunnen hun collega’s in loondienst laten excelleren en uitstroom uit het onderwijs helpen voorkomen, want wanneer invallers structureel nodig zijn, is het vaak al te laat.

Geen bureau, maar een platform

Wij faciliteren contact tussen scholen en zzp'ers zonder afhankelijkheid van een tussenpartij. Zo geven we de mogelijkheid aan competente zzp'ers (leerkracht, docent, RT, IB, directeur, adviseur, begeleider, ondersteuner, organisator) om zich tijdelijk in te zetten zodat onderwijspersoneel in loondienst behouden blijft of erin terugkeert. Zonder afhankelijkheid en zonder hoge kosten. Meer over onze missie

Een digitaal marktplein

Zzp’ers betalen 50 euro per jaar voor een eigen kraampje. Zzp'ers hoeven geen kosten af te dragen van hun omzet en bepalen zelf wat zij verkopen en tegen welk tarief.
De toegang naar het ‘digitale marktplein’ is gratis. Scholen kunnen dus vrij het plein op. Willen scholen een gids met kennis over de juiste overeenkomst? Dan bieden we de collectieve aanpak. Zzp’ers reageren binnen 24 uur en na matching stelt de school via de profielpagina van de zzp’er de juiste overeenkomst aan. Lees hier meer over de administratietool. Bij individuele aanvragen (via de platforms) is deze tool optioneel, maar natuurlijk ook mogelijk.

Bemiddelingskosten

Flex bemiddelt wel, maar rekent geen registratie-, bemiddelings- en overnamekosten. Wel rekenen we een fractie (laagste kosten van Nederland) van het uurtarief vanwege de juridische kosten om de geldigheid van de overeenkomst te verzekeren. Deze kosten kunnen laag blijven omdat we deze kosten als als collectief dragen. Het is mogelijk om de kosten af te kopen vanuit het bestuur. Plan hiervoor een belafspraak.

Hoe verder?

Zzp'er? Aanmelden kan hier
School(bestuur)? Er zijn 3 opties
A) Individuele benaderen (zonder account). Kies een platform en selecteer de wensen in het menu aan de linkerkant. Lees de profielen en benader een flexer via het contactformulier.

B) Individuele benadering (met account). Kies een platform en selecteer de wensen in het menu aan de linkerkant. Achternamen, bedrijfswebsite en contactgegevens worden zichtbaar. Neem op jouw manier contact op met de zzp’er en regel alles zelf of kies voor zekerheid (administratietool)

C) Collectieve benadering (met account). Ga naar flexaanvraag.nl en log in. Vul je wensen in en verstuur de aanvraag. Binnen 24 uur heb je reactie van Flexers die beschikbaar zijn. Letop: De school biedt de overeenkomst aan! Ondanks dat Flex geen bemiddelingskosten in rekening brengt, nemen we wel de verantwoordelijkheid voor het juiste administratieproces. Na akkoord van de tweepartijenovereenkomst* houdt de zzp'er de uren bij. De factuur wordt pas verstuurd na goedkeuring van deze uren door de school.

* Bij een tweepartijenovereenkomst zitten school en zzp’er niet vast aan Flex.

De voordelen van een openbaar platform

Een openbaar platform betekent dat scholen gratis en zonder tussenkomst een geschikte zzp’er of interimmer kunnen benaderen. Er gaat geen onderwijsgeld** verloren aan bemiddeling en de autonomie blijft bij de scholen en de Flexers. Lees naast de financiele ook de onderwijskundige voordelen

** Wist je dat de zzp’er direct benaderen het onderwijs naast de bemiddelingsfee vaak ook 21% btw bespaart? Zo is de autonome zzp’er onder aan de streep al snel 2x zo voordelig. Lees meer over de besparing op bemiddelkosten en btwIk ben zzp'er, ben ik dan ook een Flexer?

Een flexer..
.. is flexibel in tijd en denken
.. is niet uit op een loondienst-baan
.. is bewust zonder tussenpartij beschikbaar
.. wil het onderwijs gezond maken, niet uithollen
.. weet waar zijn/haar kwaliteiten liggen en neemt hier zelf de verantwoordelijkheden voor
-> Doe de check: "benikflex"


AANMELDEN ALS FLEXER   |   FLEXAANVRAAG PLAATSENGebruik van bovenstaande tekst mag enkel na toestemming. Linken mag altijd