Het profiel van een Flexleerkracht

Als Flexleerkracht ben je een zzp’er die onderwijsbevoegd is en in het verleden voor de klas heeft gestaan. Je onderneming loopt naar wens.

Je merkt dat het onderwijs staat te springen om leerkrachten. Je hebt hier wel oren naar, maar gaan werken in loondienst en daarmee je eigen onderneming opgeven, nee dat liever niet.

Dus besluit je Flexleerkracht te worden. Flexleerkracht ben je vanuit je eigen zzp-schap, zonder bemiddeling van andere partijen. Je bent flexibel inzetbaar, je bepaalt zelf welk werk je gaat doen, op welke school, voor welke groep, op welke dagen en op welke uren.

En de groepsleerkrachten dan? Als Flexleerkracht word je als professional ingezet als hulp gewenst is, bijvoorbeeld als er capaciteitsproblemen zijn. Het is niet de bedoeling dat je het werk van de groepsleerkracht overneemt. Juist niet. De groepsleerkracht moet de groepsleerkracht blijven. Als Flexleerkracht help je alleen een handje.

Flexleerkrachten binnen het onderwijs zijn nieuw. Het werken als Flexleerkracht heeft voor- en nadelen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan deze Prezi-presentatie ik als Flexleerkracht

Gebruik van bovenstaande tekst(en) mag na toestemming.