Zzp voor tijdelijke en interim klussen in het onderwijs

Dit openbare platform (onderdeel van Flex-onderwijs) heeft als doel gekwalificeerden inzetten in het onderwijs, tijdelijk dan wel structureel tegen betaalbare kosten, zodat onderwijsprofessionals in loondienst behouden blijven of erin terugkeren! Een prachtig bijeffect is dat wij zo het alternatief zijn voor alle (dure) tussenpartijen. Door inzet van zzp’ers zonder tussenpartij zorgen we dat naast onderwijsgeld ook onderwijskwaliteit in het onderwijs blijft.

Wist je dat de zzp’er direct benaderen het onderwijs naast de bemiddelingsfee vaak ook 21% btw bespaart? Zo is de autonome zzp’er onder aan de streep al snel 2x zo voordelig.


Scholen

De flexibele schil met zzp’ers is een schil zonder financiële risico’s en met de zekerheid van kwaliteit. Deze flexers zijn in te zetten vanuit opdracht i.p.v. functie om zo het kernteam gezond te houden. Dat kan inhouden dat zij een les overnemen of juist een extra taak oppakken. Per taak kun je als school gratis een flexaanvraag versturen om zo de juiste flexer te vinden. Zo zorgen zzp’ers dat het werk van de collega in loondienst behapbaar wordt en de kinderen goed onderwijs blijven krijgen. Meer informatie (uurtarief, wetgeving etc)...


Zzp'ers

Bevoegd, maar toch buiten het onderwijs werkzaam? Je bent niet de enige. Onderzoek wijst uit dat 46% van de stille reserve (90.000) bevoegd buiten het onderwijs werkt als zelfstandige. Het voordeel van de zzp’ers is dat zij flexibel ingezet kunnen worden. Flex-onderwijs biedt jou een openbare vindplek waarbij jij vanuit jouw autonomie en expertise ingezet kan worden. Een vast bedrag per jaar (€49,95 excl. btw), dus geen extra afdracht. Daarnaast bieden wij naast een eigen profielpagina en een groep gelijkgestemden (netwerk) ook een modelovereenkomst Geen Werkgeversgezag, Vog-aanvraag, onafhankelijkheid en meer. Bepaal zelf jouw meerwaarde.


Marktplein

Flex-onderwijs doet het anders dan gebruikelijk. Wij zijn geen platform met vraag, maar met aanbod. Vergelijk het met een marktplein. De zzp’ers betalen voor hun kraampje een vast bedrag per jaar (€ 49,95 excl. btw). Je hoeft als zzp’er dus geen kosten af te dragen van je omzet en bepaalt zelf wat je verkoopt tegen welk tarief. De toegang naar het marktplein is gratis. Scholen kunnen dus vrij het plein op. Ook voor hen geldt dat zij geen percentage hoeven af te dragen over de gekochte producten. De baas van het plein is geen eigenaar van de marktkoopmannen/vrouwen. Zo behouden we autonomie en wat resulteert is eerlijke waar.


Te mooi om waar te zijn?

Waar haalt dit platform het geld vandaan? Hoe zit dat? Meedoen is het mee in stand houden. Dit initiatief is geboren bij Jan-Willem Duim (leerkracht basisonderwijs) die tegen de grote uitstroom van onderwijsgeld en mensen aan liep. Door de kosten laag te houden (wij doen vrijwel alles zelf en zonder marketing, maar met mond-op-mond-reclame) en niet afhankelijk te zijn van het succes, kunnen we dit zo aanbieden.

We zijn momenteel het grootste openbare zzp-platform voor het onderwijs in Nederland.